BZN-spreukenwandeling in het Stadspark

Er is veel dat Bond zonder Naam en de Virga Jessefeesten delen met elkaar. De missie bijvoorbeeld: mensen verbinden en inspireren, de samenleving verwarmen en verzachten. Barbara Torfs, directeur BZN: “We leggen daarbij elk onze eigen klemtonen. Maar we denken en handelen beiden vanuit het hart. De Virga Jessefeesten 2024 staan in het teken van (h)echt zijn: authenticiteit en verbondenheid. Twee belangrijke waarden die je ook terugvindt in de missie, de werking en de woorden van Bond zonder Naam (BZN)”.

Spreukenwandeling

Dus sloegen beide organisaties de handen in elkaar en maakten deze thematische spreukenwandeling.” Spreuken zijn het DNA van Bond zonder Naam. Van bij de start van de beweging in 1958 lanceert BZN maandelijks een spreuk: een korte doordenker die raakt, confronteert, een glimlach tevoorschijn tovert maar vooral ook inspireert. Na meer dan 65 jaar ontvangen nog steeds meer dan 90.000 Bondgenoten de maandelijkse spreuk gratis in de brievenbus”, aldus Barbara Torfs, directeur van BZN. Tijdens deze wandeling kan je stilstaan – zowel letterlijk als figuurlijk – bij tien BZN-spreuken die aansluiten bij het thema van Virga Jessefeesten 2024. Bij elke spreuk hoort een korte bezinnende tekst, die dieper ingaat op de intentie van de spreuk. Deze reflectieteksten kunnen digitaal gelezen en beluisterd worden. Woorden die van ogen en oren naar het hart gaan. Er is ook aandacht voor wandelaars met een beperking: “Op elk spreukenbord vind je de bijhorende QR-codes voor het lezen en beluisteren van de tekst. De wandelaars worden met enkele korte, open vragen uitgenodigd om de spreuk op jezelf en jouw eigen leven te leggen “aldus Barbara Torfs.

Straatversiering en spreukenwandeling

De afgelopen weken timmerden vrijwilligers van het Rot van Het Stadspark mooie borden, inclusief een bloembak in elkaar en plaatsten mooi bloemen “We zijn de inwoners van het straatcomité van het Stadspark dankbaar dat ze deze spreukenroute wilden helpen realiseren. In hun werkruimte in het oude VRT-gebouw, ter beschikking gesteld door het stadsbestuur, timmerden ze een mooie straatversiering in elkaar, waar de spreukenborden op werden bevestigd” aldus Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jessecomité.

Periode: 11 juli – 31 augustus 2024
Locatie: Stadspark. Van de A. Rodenbachstraat tot aan de Kunstlaan

Bij de spreukenwandeling hoort een wandelboekje.

Te verkrijgen:

Visit Hasselt – Maastrichterstraat 59 – 3500 Hasselt

Theatercafé – Kunstlaan 6 – 3500 Hasselt

Secretariaat Virga Jessefeesten – Guffenslaan 27 a – 3500 Hasselt