Avondommegang Virga Jesse trekt vandaag later uit!

Vandaag zaterdag 24 augustus had het Virga Jessecomité een avondommegang gepland om de Virga Jessefeesten in schoonheid af te sluiten. Het aangekondigde onweer met bijhorend code geel stuurt de oorspronkelijke planning in de war.

Veiligheid van de deelnemers en de bezoekers aan de ommegang blijft de hoogste bezorgdheid van het Virga Jessecomité. Daarom heeft het Virga Jessecomité in veiligheidsoverleg, na advies van de veiligheidsdiensten van de Stad Hasselt, de politie en de brandweer beslist, om het tijdsschema van de ommegang aan te passen.

De ommegang zal vertrekken om 21:00 aan de Toekomststraat en om 21:30 passeren aan de tribunes op het Kolonel Dusartplein. De tribunes zijn pas toegankelijk vanaf 21:00 en na een laatste veiligheidsevaluatie. De laatste deelnemers zullen ongeveer rond 23:40 terug binnenkomen in het Virga Jessecollege, waarna er nog een korte afsluiting in de kathedraal voorzien is.

Voorzitter Luc Smeets: “We vinden het belangrijk om de ommegang door te laten gaan, gewoon omdat we weten dat de deelnemers er zo naar uitkijken. Maar veiligheid staat voorop, daarom deze verlating.” We starten nu een brede communicatie op, naar deelnemers en publiek via onze kanalen, via de media en via de kanalen van de Stad Hasselt.

Schema:

Vertrek ommegang                      21:05

Aankomst tribune                         21:30

Einde ommegang                          23:40

Afsluiting in de kathedraal     23:50