Generale repetitie van Virga Jesseommegang succesvol verlopen!

Maandagavond trok de Virga Jesseommegang voor een korte try-out even door de straten van Hasselt. Zoals het hoort, met deelnemers in vol ornaat, muzikanten al spelend, de uitbeeldingen die al lang werden ingeoefend werden door de deelnemers gebracht.

Acht groepen met meer dan 1.300 deelnemers vormden een mooie, moderne ommegang. Met dertig wagens waar ook de kunstwerken van van Koen Lemmens voor het eerst getoond werden aan het publiek, werd deze generale repetitie duidelijk gesmaakt door de toeschouwers die zich toch langs het korte parcours geïnstalleerd hadden.

De dag werd warm aangekondigd, maar het Virga Jessecomité had een hitteplan klaar. Water was beschikbaar op elk scharnierpunt, de wagens werden ook voorzien van een rantsoen water, het plan heeft goed gewerkt.

“Ik ben tevreden en gelukkig tegelijkertijd,” vertelt Ronald die met heel wat leerlingen in een jeugdig accent geeft in groep 5. “De kinderen waren enthousiast, het is voor hen een unieke ervaring”.

Luc Morren, de regisseur is ook tevreden. “Blij dat we de hele ommegang in kleding heb gelopen. Het beoogde eindbeeld was positief.” Maar een regisseur zou geen regisseur zijn als hij niet heel wat verbeterpuntjes genoteerd heeft. “We hebben tijd om hier nog aan te werken, om donderdag een mooie ommegang door de stad te laten trekken.”

Voorzitter Luc Smeets besluit: “Ondanks de omstandigheden is alles goed verlopen, maar het is een mooie ommegang. Ik merkte veel enthousiasme bij alle deelnemers. Ik heb ze allemaal persoonlijk bedankt op het einde van de ommegang. Ik ben zo blij met hun inzet!”