Dankviering en de langste tafel sluiten Virga Jessefeesten af

Met een feestelijk dankviering  in de Virga Jessebasiliek en een lange feesttafel in het stadscentrum werd een punt gezet achter de 47ste editie van de Virga Jessefeesten.  Iedereen was er van overtuigd, het was Virga Yes!

In een gebedsviering in de Basiliek waren er stoelen tekort. De deelnemers, vrijwilligers en ook het ruimtere prubliek sloten massaal aan bij dit laatste afsluitend moment, dit keer niet van de dag, maar van de feesten zelf. Voorzitter Luc Smeets nam de gelegenheid om de aanwezigen, maar ook de vele zichtbare en onzichtbare handen te danken, om van de 47ste editie een nieuw startpunt te laten zijn voor de volgende zevende jaren in de toekomst.

Na de Basiliek, waar de Virga Jesse de komende zeven jaar weer haar thuis heeft, verschoof het gezelschap naar de Hasseltse winkelstraten waar een lange tafel gedekt werd. Daar schoven nog vele anderen aan voor een hapje en een drankje, maar vooral om na te praten, over de wondere ervaring, over hoe mensen elkaar hebben leren kennen tijdens de feesten, hoe ze zelfs hun engagement verder willen zetten. Als dat niet (h)echt zijn is!

Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jessecomité: “De meer dan 1000 deelnemers aan de Langste tafel genoten van een hapje en een drankje en babbelden wat na over de ommegang en het feestprogrammma. Dit volksfeest gaat terug op een oude traditie van het feest van de overschot, waarbij de straatgemeenschappen of rotten een feestje gaven na de Virga jessefeesten met het geld dat over was van de Virga Jessefreesten”

En zo werden de Virga Jessefeesten in alle gezelligheid afgesloten. Als we de optelsom maken, met de drie ommegangen, de meer dan 350 extra activiteiten die er dagelijks doorgingen en ook nog het aantal tafelaars op zondag, brachten de feesten zeker meer dan 100.000 mensen op de been!